Begeleiding

 
Jong volwassenen met een medische of pedagogische achtergrond én leiderservaring zorgen voor een geanimeerde en sportieve namiddag. Vrijwilligers helpen met de logistieke ondersteuning. Dit alles onder supervisie en leiding van een arts.

111

 

Dokter Bie Van Woensel (voor de leden en leiding “dokter Bie”)

Leidinggevende van KHioo. 53 jaar, bedrijfsarts met ruime ervaring in zorgsector en projectwerking. Gehuwd, moeder van 4 jong volwassenen waarvan nog 1 zoon leider is bij de lokale Chiro.

 

 

Evelien Machiels

Evelien uit Diepenbeek is 23 jaar en is afgestudeerd als leerkracht lager onderwijs.  Ze speelt piano en heeft al ervaring als moni bij Kazou, vooral voor jongeren/volwassenen met een mentale beperking.  Evelien heeft mee de fundamenten van KHioo gelegd … en is, nu ze werkt, nog steeds een ’trekker’ bij KHioo. Dank je wel, Evelien.

 

Charisma Wauters

Charisma is zorgkundige van beroep.  Binnen KHioo staat ze klaar  om onze jongeren op te vangen als ze even medische zorg nodig hebben of moeten rusten.  Verder is ze een “geboren leidster” : ze participeert ze zo veel als mogelijk in de spelen. Naast de begeleiding helpt Charisma ook met praktische aspecten. Voor Jordi, die extra zorgen nodig heeft, is ze een “super-leidster. Dank je wel Charisma. Top.

 

Hanne Breels

IMG_0328

Hanne  is 25 jaar, orthopedagoge met ruime ervaring bij  een lokale jeugdbeweging. Hanne heeft ons geleerd met “missies” te werken voor elk van onze leden.   Ze is de super-coach voor Willem; hierbij leidt ze nieuwe leiding op. Hanne ondersteunt eveneens administratief en technisch.

 

Lotte Stinissen

 IMG_2744Lotte is 21 jaar en volgt lerarenopleiding aan KHlim. Ze heeft ruime ervaring als zwemleerkracht is een bewezen zangtalent.
Graag komen de leden, even uitrustend van spel en sport, bij haar knuffelen.
Voor onze Willem, een bijzondere jongen met een meervoudige handicap, is ze, naast Hanne en Evelien, een echte “vertrouwenspersoon” .
Willem loopt graag met Lotte mee; we vragen ons dan af of Willem ook een “geboren leider” is, maar het gewoon niet kan zeggen. We weten het na 4 jaar KHioo niet meer.
Dit is het bijzonder effect van onze leiding op een knappe jongen met een meervoudige handicap. “Doen openbloeien” heet dat. Een kunst die Hanne en Evelien met grote zorg aan Lotte geleerd hebben. En …. intussen behoort Lotte ook tot de “topleiding” . Dank, dames.

 
Jozef Vaneyken

Reportage Jozef is student vierde jaar geneeskunde ( na de eerste drie jaren UHasselt nu aan de KULeuven) .  Teamspirit is zijn leuze. Met zijn basiskennis van geneeskunde weet hij voor onze leden grenzen te verleggen. Ondanks de zware studies blijft hij fervent leider. we zijn super blij dat Jozef nog zoveel tijd kan vrijmaken. Als ervaren leider leidt hij onze nieuwe leider Tim op voor het gedeelte “sport” .

 
Neeltje Vanrusselt

Neeltje is onze kinesiste in spe.  Ze studeert in het vijfde jaar kinesitherapie bij de UHasselt.   Voor KHioo is haar kennis en enthousiasme een bijzondere meerwaarde. Evenwicht, kracht, coördinatie zijn basiselementen die ze in de spelen verweeft.  Bij de rustige activiteiten traint ze “al spelend” de fijne motoriek.

 

Eline Briels

IMG_3645Eline studeert samen met Neeltje (het vijfde jaar kinesitherapie aan de UHasselt) .  Eline heeft ruime ervaring als vrijwilliger bij Autisme Limburg en wil zich als toekomstige kinesist specialiseren in de therapie voor kinderen en jongvolwassenen.  

 

Tim Schepers

Tim is ingestapt in KHioo begin maart 2017, proactief ter vervanging van leiders die binnenkort geen student meer zijn.
Tim studeert kinesitherapie aan de UHasselt. Hij heeft ruime ervaring met jeugdbewegingen en Kazou. Tim heeft een passie voor “sport gecombineerd met spel” . Hij zal zich binnen KHioo concentreren op de sportactiviteiten. Tim zal bijkomend een aantal leden zeer gerichte training geven om aspecten zoals evenwicht, motoriek, reactievermogen en last but not least het zelfvertrouwen in de lichamelijke en mentale capaciteiten te verbeteren.
Tim heeft al laten zien dat hij als geen ander met de jongens ravotten combineren met sporten en trainen. Top. Een “geboren KHioo-leider” .

 

Onze oud-leiding:
 
Lorijn Verbrugghe, oud-leider

LorijnLorijn is een 23 jarige student geneeskunde, nu vierde jaar. Hij heeft mee de fundamenten van KHioo gelegd.  Hij was  verantwoordelijke voor “sport” . Steeds was hij er met volle aandacht bij om de jongeren niet te overbelasten en toch grenzen te verleggen. Wegens tijdsgebrek is hij geen vaste leider meer, maar Lorijn steunt KHioo van harte en steekt regelmatig nog een handje bij. Dank je wel Lorijn. Super

Jerome Schreurs oud-leider

Reportage

Jerome studeert geneeskunde.  Als handballer concentreerde hij zich bij Khioo op de sport.  Hij leerde de jongeren in team te spelen.  Iedereen is bij het spel “winnaar” .

 

Jonas Jossels oud-leider

Jonas Jossels uit Alken is 27 jaar en is afgestudeerd als leerkracht. Jonas heeft 6 jaar ervaring als leider bij de lokale chiro. In het jaar 2012-2013 was Jonas een vaste leider. Naast  coaching in het team hielp Jonas ook met de administratieve en praktische opvolging van KHioo.  Chiro-spelen verweven in onze spelen, dat hebben we van Jonas geleerd.

 

Lowie Vangaal, oud-leider

Lowie

Lowie heeft voor een lerarenopleiding in 2013 stage gedaan bij KHioo .  Lowie was een polyvalente graag geziene leider.  Met gevechtssporten als basiskennis heeft hij onze jongens “leren vallen” De valoefening op de mat heet nog altijd “de valoefening ven Lowie” .

 

Onze vrijwilligers:

KHioo kan beroep doen op “een reservepool” van Alkenaren en collega’s van dokter Bie en Charisma die als nodig graag een handje willen komen helpen of komen vervangen.

Voor het KHioo-Weekend in september kan dokter Bie beroep doen 5 zeer enthousiaste vrijwilligers: de ouders van Melin en Melissa, Ludo, Sonja en Nicole. Verder is er een pool van vrijwillige handen die hier een daar een uur of twee komen helpen voor “de achterwacht” : eten klaar maken, jongeren opvangen die even moeten rusten, opruimen, mee toezicht houden bij zwemactiviteiten, … .
 

Hier ook een woordje van dank aan al de personen en organisaties die KHioo financieel of praktisch ondersteund hebben of/en nu ondersteunen.

Bijzondere dank aan Ingrid voor haar geloof in dit duurzaam project. Bijzondere dank aan Lorijn en de Leo’s van Haspengouw voor de unieke én dynamisch ondersteuning die deze jong-volwassenen geven aan KHioo.

Dankzij het duurzaam financieel draagvlak van KHioo kunnen we de jongeren (én hun ouders) zorg op maat aanbieden.
KHioo neemt voor onze leden een bijzondere plaats in hun leven in:
– een plaats waar hij of zij zich thuis voelt;
– een vereniging met “echte vrienden”
– een vereniging waar ze zich motorisch, mentaal en emotioneel verder kunnen ontplooien. Als steun in de rug richting het volwassen leven.

Voor de praktische werking, ontwikkeling van site, boekhouding en zoeken van middelen wordt KHioo ondersteund door de andere bestuursleden van KHioo (Guy, Koen en Ann).
 
 
En ‘last but not least’ dank aan onze leden aspirant-leiders Siemen, Jelle en Damien
:

” Siemen, Jelle en Damien, ik ben trots op jullie. Fantastisch hoe jullie de handen uit de mouwen steken. Zonder jullie was KHioo nooit gegroeid tot wat het nu is”

Dokter Bie Van Woensel

12 maart 2017

N.B. Op 23 maart vieren we de vierde verjaardag van KHioo: de eerste KHioo-zaterdag, 23 maart 2013, is onze mijlpaal.

Share Button